skip to Main Content

Looking better naturally

Wat is intralipotherapie?

Wat is intralipotherapie?

Intralipotherapie of endoliptische therapie is de medische term voor vetoplossende injecties, wat in wezen de injectie is van deoxycholzuur in hardnekkige vetzakjes om het vetweefsel te verwijderen met behulp van een canule. Deze techniek wordt gebruikt voor het gezicht en lichaam. Deoxycholzuur, een soort galzuur, wordt van nature in het lichaam aangetroffen en door de lever gemaakt en in de galblaas opgeslagen. Deze stof wordt uitgescheiden in de darm om voedingsvetten te verteren. We gebruiken de nieuwste generatie lipo-enzymen ‘DesoFace en DesoBody’. Dit is ook ’s werelds enige goedgekeurde (CE) medische injectable voor lipolyse. Het hoofdbestanddeel is natriumdeoxycholaat. Het zuur vernietigt de vetcellen in gebieden die in het lichaam zijn geïnjecteerd en maakt ook de huid strakker. Deze procedure wordt adipocytolyse genoemd. De adipocyten worden geëmulgeerd en de barrière van adipocyten wordt onstabiel en de vetzuren komen vrij. De adipocyten necrotiseren en de permanent vernietigde vetcellen worden verplaatst naar het lymfestelsel en de bloedsomloop en geklaard door gespecialiseerde immunologische cellen. De ongebonden adipocyten worden gemetaboliseerd en omgezet in energie. Deoxycholzuur wordt gemetaboliseerd, afgebroken en vervolgens uitgescheiden als afvalstof. Het hele proces gebeurt langzaam over een paar weken. Dit is de reden waarom er een interval van enkele weken is tussen elke sessie, afhankelijk van het gebied. Desoface en Desobody zijn samengesteld uit natriumdeoxycholaat, dat adipocyten emulgeert, cafeïne bevordert het lipidenkatabolisme en equisetum werkt als een decongestivum en drainerend effect.

Populariteit van de behandeling

Intralipotherapie is populair en bestaat al meer dan 15 jaar. Injectables zijn een zeer populair niet-chirurgisch alternatief geworden voor de behandeling van hardnekkig vetweefsel. Veel patiënten vinden deze behandeling een haalbaar alternatief voor liposuctie. Desobody en Desoface zijn de nieuwste generatie na de oudere generaties Kybella/ Belkyra.

De behandeling

Voor aanvang van de behandeling wordt het te behandelen gebied gemarkeerd met een operatiepen. Hierna wordt het gedesinfecteerd met betadine en/of alcohol. Ten tweede wordt plaatselijke verdoving toegepast. Vervolgens worden een of meer kleine toegangspunten gemaakt om met de canule binnen te komen. Met de canule injecteert de arts Desobody of Desoface gelijkmatig in het gebied. Na het injecteren reinigt de arts het gebied van markeringen. Als laatste wordt gedurende 10 minuten een lymfedrainagemassage toegepast om het effect van de vetstofwisseling met 15-20% te verhogen. Hij zal je laten zien hoe je dit thuis kunt doen, zodat je deze techniek 3-4 dagen twee keer per dag gedurende 10-15 minuten kunt toepassen. De behandeling zelf duurt minimaal 30 minuten per zone. Met het voorbereidings- en voorbehandelingsgesprek kan het tussen de 45-90 minuten duren. De procedure is licht tot matig pijnlijk tijdens en 24 uur na de behandeling. Deze behandeling kent geen tot minimale hersteltijd.

Geen mesotherapie methode

We brengen Desobody of Desoface aan met behulp van een canule, omdat deze de mogelijkheid biedt om minimaal 13 mm diep en parallel aan de adipocyten te zijn. Deze methode behandelt alle vetlagen, terwijl de mesotherapie methode alleen intradermaal 2-12 mm bereikt en de vetlagen dus inefficiënt behandelt.

Doelgebieden

Desobody en Desoface zijn geen alternatief voor gewichtsverlies. Deze behandeling is gericht op hardnekkig vetweefsel, die resistent blijft tegen sporten en diëten.

 1. Rug
 2. Buik (buik)
 3. BH vet
 4. Wangen
 5. Onderkin (submentaal vet)
 6. Onder oogwallen/zakken
 7. Binnen zijde knie
 8. Binnen- en buitenkant van de dijen
 9. Kaken
 10. Lipomen
 11. Lovehandles
 12. Boven- en onderarmen
 13. Gynaecomastie (mannenborsten)
 14. Nekvet (buffelbult)

Maximale dosering

Desobody en desoface mogen tijdens elke behandelsessie niet meer dan 40 ml worden geïnjecteerd (d.w.z. in totaal 4 injectieflacons). Dit is de maximale dagelijkse dosis.

Interval tussen sessies

Afhankelijk van het gebied varieert het interval tussen de sessies van 4 weken tot 6 of 7 weken.

Nazorg instructies

Compressie korset wordt aanbevolen voor ten minste de eerste 2-4 dagen na elke sessie. Dit kan helpen om pijn en oedeem te verminderen, wat het meest is in de eerste 24 uur. Vraag uw behandelaar naar een compressie korset voor specifieke gebieden, als u er geen heeft. Lymfatische massage kan oedeem verminderen en het herstel versnellen. Na de behandeling wordt aanbevolen om een gezonde levensstijl aan te houden. De vetcellen zijn misschien verdwenen, maar de bestaande vetcellen kunnen groter worden als je aankomt. Voor het beste resultaat dient u minimaal 1,5-2 liter water per dag te drinken.

Resultaten

Het resultaat van de behandeling is blijvend en levenslang. Afhankelijk van het te behandelen gebied kan dit variëren van 2 tot 7 behandelingen. De behandeling van het gezicht, de kin en de hals kan variëren van 2-4 sessies en het lichaam kan variëren van 2-7 sessies. Wanneer de Desobody en/of desoface in de vetcellen wordt geïnjecteerd, begint de stof onmiddellijk de adipocyten in dat gebied te vernietigen. Dit veroorzaakt vasodilatatie (de verwijding van de bloedvaten). Hierdoor stroomt er meer bloed en zuurstof naar het gebied, wat resulteert in zwelling. Dit is een normale reactie die wordt veroorzaakt door deoxycholzuur. Door de zwelling zijn de resultaten tot 2 weken na de behandeling niet direct zichtbaar. Over het algemeen zijn er minimaal 2 sessies nodig voor het beste resultaat.

Bijwerkingen

Als desobody of desoface niet goed wordt aangebracht en oppervlakkig wordt geïnjecteerd en niet in de adipocyten, kan er pijn en roodheid ontstaan. Weefselnecrose komt echter bijna nooit voor. Bij pijn adviseren wij het gebruik van pijnstillers of ontstekingsremmende medicijnen en/of koeling ter plaatse. Alle symptomen, inclusief eczeem of roodheid, verdwijnen binnen 5 dagen.

Uitzonderingen

Alle chronische ziekten die niet onder controle zijn, zwangerschap, borstvoeding en <18 jaar zijn gecontra-indiceerd. Dat betekent dat we in deze gevallen geen desobody en/of desoface mogen toepassen. Bij huidoverschot kan de arts voorstellen om een buikwandcorrectie uit te voeren in plaats van het middel te gebruiken. Bij overgewicht kan de arts voorstellen om een afslankdieet te volgen en te sporten. Intralipotherapie helpt het beste bij hardnekkig vetweefsel die resistent is tegen dieet en lichaamsbeweging. Het is geen alternatief voor gewichtsverlies. Raadpleeg altijd eerst de arts voordat u zelf een beslissing neemt.

Back To Top
Intake gesprek aanvragen