skip to Main Content

SKINMIRACLE

Looking better naturally

Microneedling

Microneedling is een cosmetische ingreep die voornamelijk wordt gebruikt om de tekenen van veroudering te minimaliseren.

Tijdens een standaardsessie gebruikt een dermatoloog een speciale roller of apparaat met naalden om de huid te prikken en de aanmaak van nieuw collageen te stimuleren. Hierdoor wordt microneedling ook wel collageeninductietherapie of percutane collageeninductie genoemd.

Bloedplaatjesrijk plasma (PRP), als injectie of plaatselijk, kan aan de sessie worden toegevoegd. Het kan de genezing verbeteren en de duur van roodheid en zwelling na microneedling verminderen.

In sommige onderzoeken is aangetoond dat microneedling met PRP de resultaten verbetert bij mensen die microneedling ondergaan voor acnelittekens.

Waar wordt deze procedure voor gebruikt?

​Traditionele microneedling wordt gebruikt om alles te behandelen, van ouderdomsvlekken en rimpels tot littekens en bepaalde vormen van hyperpigmentatie. PRP kan deze effecten versterken en u helpen sneller de gewenste resultaten te bereiken.

​Hoewel microneedling kan worden gebruikt om littekens en striae op andere delen van het lichaam te behandelen, lijken de meeste onderzoeken met PRP en littekens gericht te zijn op de behandeling van het gezicht.

​De term vampiergezichtsbehandeling wordt meestal gebruikt om te verwijzen naar microneedling met PRP die daarna plaatselijk wordt gebruikt.

BEHANDEL TIJD:

20 – 30 min.

UITZONDERINGEN:

De meeste patiënten zijn goede kandidaten voor dit type procedure, met weinig contra-indicaties voor de behandeling.

​Het is misschien niet de beste optie voor u als u:

  • zijn zwanger
  • gebruik of recentelijk gebruikt Accutane voor acne
  • nog steeds actieve acne hebben die resulteert in nieuwe littekens
  • bepaalde huidaandoeningen heeft, zoals gezichtseczeem of rosacea
  • gemakkelijk litteken
  • een voorgeschiedenis hebben van slechte wondgenezing
  • in de afgelopen 12 maanden huidstraling hebben ondergaan

ONGEMAKHEDEN

De pijn is mild en varieert afhankelijk van de gevoeligheid van elke patiënt.
Om het gebied rond de lippen te vullen, wordt aanbevolen om 30 minuten van tevoren aanwezig te zijn om verdovende crème aan te brengen en, indien nodig, kan plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.

Patiënten die erg gevoelig zijn voor pijn kunnen ook 30 minuten van tevoren arriveren om verdovende crème op elk deel van het gezicht aan te brengen.

VERWACHTE REACTIE:

​Kneuzingen en ontstekingen, waaronder zwelling en roodheid, zijn de meest voorkomende bijwerkingen. Ze verschijnen meestal onmiddellijk na de procedure en verdwijnen binnen vier tot zes dagen.

​Het goede nieuws is dat PRP je eigen bloed bevat, dus er is weinig kans op kruisbesmetting of infectie. Zeldzame, maar ernstige complicaties zijn infectie en littekens.

​Als u een voorgeschiedenis heeft van herpes simplex of koortsblaasjes, is het ook mogelijk dat u een uitbraak krijgt door deze procedure te ondergaan. Laat uw leverancier weten of u ooit een koortslip heeft gehad.

VERZORGING NA DE PROCEDURE

​Vermijd blootstelling aan de zon en harde huidbehandelingen gedurende deze tijd. Het is belangrijk dat u niet in uw gezicht wrijft of plukt. Bescherming tegen de zon is ook erg belangrijk.

TERUGKEER TIJD NAAR GEWOONLIJKE ACTIVITEITEN:

onmiddellijk

Back To Top
Intake gesprek aanvragen