skip to Main Content

Looking better naturally

Sculptra

Wat is Sculptra?

Sculptra is een injecteerbare cosmetische filler die wordt gebruikt om volumeverlies in het gezicht te herstellen en om rimpels en slappe huid als gevolg van veroudering of ziekte te verminderen. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van vetverlies in het gezicht en de billen (lipoatrofie) bij mensen met hiv. Verder wordt het gebruikt voor niet-chirurgische Braziliaanse billenlift. Het bevat poly-L-melkzuur (PLLA), een biocompatibele synthetische stof die de aanmaak van collageen stimuleert. Collageen is een van de belangrijkste bouwstenen van bindweefsel. Het doel is om de huid strak, jeugdiger en gladder te maken. Naarmate we ouder worden, neemt de collageenproductie van het lichaam af, waarna we rimpels of verslapping van de huid beginnen te zien. Verminderd vet onder de huid resulteert ook in een slappe huid, uitgeholde wangen en depressies in het gezicht. Het is een alternatieve volumevervangende behandeling voor injecteerbare dermale vullers, vetinjecties en implantaten. Het lichaam absorbeert sculptra en is ongeveer 2 jaar na injectie verdwenen. Het nieuwe collageen kan echter 2 jaar of langer meegaan. Deze behandeling vereist meerdere sessies aan behandelingen om de beste resultaten te bereiken.

Veiligheid en gevoeligheid

De Food and Drug Administration (FDA) keurde sculptra in 2004 goed voor gezichts- en bilherstel na lipoatrofie voor mensen met hiv. In 2009 keurde de FDA sculptra goed onder de merknaam Sculptra Aesthetic voor de behandeling van diepe rimpels en plooien in het gezicht voor gezonde mensen. Sculptra is samengesteld uit poly-L-melkzuur, een molecuul dat biologisch afbreekbaar is. Het is dus niet schadelijk voor het lichaam en wordt gemakkelijk afgebroken en opgenomen. De behandeling met sculptra kan zwelling, roodheid, pijn en blauwe plekken op de injectieplaats veroorzaken. Verkleuring en bultjes onder de huid zijn ook geregistreerd. Voorafgaand aan de injecties met canule gebruiken we een verdovingsmiddel om de huid te verdoven. Het Sculptra-poeder wordt ook gereconstitueerd met water en lidocaïne (verdovingsmiddel), dus u zult zich meer verdoofd voelen als de injecties worden gedaan.

Uitzonderingen

Sculptra mag niet worden gebruikt door mensen met een medische voorgeschiedenis van keloïden of allergische reacties op een of meer ingrediënten van sculptra. Het mag niet worden gebruikt op plaatsen met acne, cysten, huidzweren, uitslag en/of andere huidontstekingen.

Te behandelen gebieden

– Vermindering van rimpels en plooien in het gezicht; lachrimpels, rimpels rond de neus en mond en kinrimpels.

Off-label toepassingen:

– Niet-chirurgische billift of bilvergroting
– Correctie van cellulitis
– Correctie van borst-, elleboog- en knierimpels.

– Vergroot het uiterlijk en creëer definitie en het uiterlijk van extra spiermassa op de:

  • Bilspieren
  • Dijen
  • Biceps
  • Triceps
  • Borstspieren

*Niet aanbevolen voor het gebied rond de ogen of de lippen.

Behandelprotocol

Meestal zijn er minimaal drie behandelsessies nodig over een periode van enkele maanden. Het aantal sessies en het interval tussen de sessies varieert per persoon tussen de 4-6 weken. Oudere, dunnere patiënten en patiënten die veel bewegen, hebben mogelijk meer sessies en dus meer sculptra nodig.

Voor de behandeling

Om het risico op bloedingen en blauwe plekken tot een minimum te beperken, dient u de volgende medicijnen te vermijden gedurende ten minste een paar dagen voorafgaand aan uw injecties:

  • Niet-steroïde anti-inflammatoire medicatie (NSAID): Aspirine, Ibuprofen, Naproxen, enz.
  • Omega-3 supplementen: visolie, lijnzaadolie, etc.
  • Vit E.
  • U kunt ook Arnica gel gebruiken om blauwe plekken te voorkomen.

Nabehandeling

Koel het behandelgebied meerdere keren per dag gedurende ten minste de eerste 24 uur.

  • Regel van vijf: Masseer de geïnjecteerde gebieden gedurende 5 minuten, 5 keer per dag, gedurende 5 dagen. Dit is nodig om de vorming van knobbeltjes te voorkomen. We willen de Sculptra-deeltjes verspreid in het weefsel houden in plaats van te veel collageen op één plek te laten vormen.
Back To Top
Intake gesprek aanvragen